Днес имаме много хубава новина. Макар и винаги в последния момент,

...
Днес имаме много хубава новина. Макар и винаги в последния момент,
Коментари Харесай

Борисов: BREXIT без сделка щеше да е нещо ужасяващо

 Днес имаме много хубава вест. Макар и постоянно в последния миг, Европейски Съюз намира верните решения. Ще има съглашение с тази велика страна Англия. Така, уповавам се, ние ще продължим да работим в най-комфортни условия с нея ". Това съобщи министър-председателят по време на визитата си в новата компостираща апаратура за боклуци в Барутин, община Доспат, построена по Оперативната стратегия " Околна среда “ на стойност 9,654 млн. лв..

Премиерът посочи, че постигнатото съглашение сред Европейски Съюз и Англия е извънредно значимо, защото имаме хиляди български студенти и работещи наши сънародници там, а хиляди англичани имат парцели в България и постоянно им се постанова да пътуват.

" Поздравявам и Урсула фон дер Лайен и Мишел Барние, както и моя другар Борис Джонсън, който направи нужното, с цел да имаме съглашение ", сподели още той.

И добави: " BREXIT без договорка щеше да е нещо ужасяващо на фона на цялата пандемия и финансово-икономическа рецесия ".

Премиерът прегледа новата компостираща апаратура в Барутин, която следва да бъде въведена в употреба. Тя ще обслужва пет общини - Девин, Борино, Сатовча, Сърница и Доспат. 

" Депото за сепариране в Доспат беше задача, с цел да можем да помогнем и за уголемение на депото за боклуци. Така отпадъкът може да се сепарира. Тук сме, с цел да забележим какво е направено. В района е доста чисто ", каза Борисов по време на визитата в депото за сепариране за боклуци.

" Искам да благопожелавам празника на всички християни и братя мюсюлмани. Показваме по какъв начин може да се живее освен другарски, само че и районът да се развива по най-хубавия метод ", добави той.

Кметът на Доспат Елин Радев благодари на премиера за поддръжката - през последните 4 години държавното управление е отпуснало над 40 млн. лв. за развиването на общината. Той посочи, че се виждат резултатите от тази поддръжка.

Целта на депото за сепариране е да помогне за разширението на депото за боклуци. Премиерът Борисов се срещна с технологията на сепариране, а кметът на Доспат сподели по какъв начин се разпределят и рециклират отпадъците.

Елин Радев изясни, че са инсталирани две съоръжения. Отделят се хартия, пластмаса и метал. Една машина работи за пластмаса и хартията. Има и магнит, който отделя метала. Отделно от това растителните боклуци от всички общини ще се събират в обособени съдове и ще идват сортирани. Те ще се поставят на настрана място, откакто се раздробят. Покриват се, с цел да изгният, от което ще се получи хумус, който по-късно може да се продава.

" Чудесно сте го създали ", посочи. 

Министър-председателят Борисов посочи, че в дребните обитаеми места неизменим приоритет на страната продължава да е подобряването на инфраструктурата. Премиерът прегледа също обновената спортна зала в Доспат и реновираното учебно заведение, в което се образоват 300 възпитаници. " Важно е хората във всяко едно обитаемо място да виждат помощта от българската страна “, безапелационен бе министър-председателят.

" Направеното остава, приказките на съперниците ни отминават. Навсякъде в Родопите строим пътища, детски градини, учебни заведения, пречиствателни станции, сепариращи съоръжения, тъй че това прелестно място в България да е чисто. Прави се и пътят към село Абланица и когато изискванията разрешават, той ще бъдат и асфалтиран. Ударно строим и в Северна България – пътят " Ботевград-Мездра “, автомагистрала Хемус. Готови сме и с плана за автомагистралата от Русе до Велико Търново ", написа министър председателят по-късно в персоналния си профил във Фейсбук.

" Ударно строим и в Северна България – пътят " Ботевград-Мездра “, автомагистрала " Хемус ". Готови сме и с плана за автомагистралата от Русе до Велико Търново ", добави Борисов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР